Noh House By Koji Tsutsui Architect & Associates, A Living Space Architecture Design For A Noh Performer

Noh House Space Interior DesignNoh House Space Interior Design

A living space project which called the Noh House is completed designed by the architect Koji Tsutsui Architect & Associates. This living space is designed in Tokyo, Japan. A living space project which constructed in 2006 is covers an area for about 162,90 square meters. This living space project is built for a Noh performer within a quiet residential area based in Tokyo region. Noh is the traditional Japanese musical drama which has been performed for over 700 years, and the Noh stage itself is composed of a main stage and a bridge (runway) which is connects to a backstage. The architect wanted to incorporate the soul of Noh into the architecture while meeting the client’s functional requirements such as daily living spaces and a Noh rehearsal room.

The architect integrated the rehearsal rom int the living spaces, rather than complete isolationg it. Which is done in traditional Japanese finishes such as a calligraphy-ink wall, traditional quince tree flooring, silver Japanese alcove, cocrete ceiling & shoji screen and lures one into a deep meditation, the rehearsal roo is also a Japanese tearoom. Which is gradually rises through the double height space of the living room, it is located at the top of the house and the living spaces and at the bottom are connected by a stair. The living space is a simulacrum of Noh stage which is set up vertically, it is where the daily routine of climbing up a stair gradually becomes a ritualistic walk on the runway towards the Noh stage. The soul of the Noh performer is materialized into an architecture.

In the basement, this house is filled with a car port and a closet, a dining room, living dining and a kitchen is placed in the first floor of the house, main bedroom and the atelier is located in the second floor, while in the third floor, it is containing a bedroom and a tea room.

Architects: Koji Tsutsui Architect & Associates
Location: Tokyo, Japan
Project Team: Koji Tsutsui, Takashi Sugimoto
Structural Engineers: Takashi Manda
General Contractor: Heisei Construction Co., Ltd
Project Area: 162.90 sqm
Project Year: 2006
Photographs: Masao Nishikawa

via

Noh House Living Room Interior DesignNoh House Living Room Interior Design

Noh House Sliding Door DesignNoh House Sliding Door Design

Noh House Lower Viewed Space Interior DesignNoh House Lower Viewed Space Interior Design

Noh House Wooden Staircase Interior DesignNoh House Wooden Staircase Interior Design

Noh House Upper Space Access DesignNoh House Upper Space Access Design

Noh House Stage Interior DesignNoh House Stage Interior Design

Noh House Architecture DesignNoh House Architecture Design

Noh House Floor Plan Architecture DesignNoh House Floor Plan Architecture Design

Noh House Stage Space Interior DesignNoh House Stage Space Interior Design

About Nokki

Full time writer on @mabeskidul, love to play guitar, play DotA with @mabeskidul crew, get in touch with me on @ArwanCL Let the music ring to your heart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOP